Medvirkende i Marispelet

Rolleliste 2023

Det er med stor glede at vi presenterer en god gruppe med profesjonelle og lokale skuespillere som vil være medvirkende i Marispelet 2023.
Ingebjørg Buen

Ingebjørg Buen

Rolle: Mari

Ingebjørg er frilans skuespiller fra Tuddal, og vokste opp i et miljø preget av folkemusikk og teater. Hun har medvirket i en rekke TV-, film- og teaterproduksjoner. Hun har også vært tilknyttet ulike frigrupper og turnért over store deler av Norge. I 2019 er hun aktuell som hovedrolle i Erik Gustavsons siste filmprosjekt «The Viking Planet». 

Kasper Skovli Botnen

Kasper Skovli Botnen

Rolle: Eystein

Kasper er utdannet ved Teaterhøgskolen i Oslo, der han tok bachelor og mastergrad (2010-2015). Han har jobbet ved Drammens Teater, Oslo Nye Teater, og på Teater Ibsen (2015-2018), hvor han medvirket i blant annet Jorda rundt på 80 dager og Jobs bok. Han har også spilt i En Handelsreisendes død ved Teatret Vårt i Molde.

Sten Bjørge Skaslien Hansrud

Sten Bjørge Skaslien Hansrud

Rolle: Bjønn

Sten Bjørge har arbeidet både ved institusjonsteatre, som Oslo Nye Teater, Teater Innlandet og Teater i Glåmdal. Og i det frie feltet med bl.a. Rimfrost Produksjoner og Para film- og teater. I tillegg har han satt opp egne forestillinger som bl.a. I pose og smekk og Alle tiders bryllup, og spilt i flere spel, bl.a. Birkebeinerspelet, Anna i ødemarka og Limaspillet.

Sigurd Sele

Sigurd Sele

Rolle: Ulf Fosso

Sigurd Sele er skuespiller og sanger fra Bømlo. Han hadde sitt gjennombrudd på teaterscenen som Jean Valjean i «Les Misérables» ved Den Nationale Scene i 2008, og har stått på de fleste teaterscener i Norge. Det siste året har han medvirket i «I slik ei natt» ved Bømlo Teater, «Heim 4» på Det vestnorske teater. Før jul gjorde han «Min Kenneth» ved det samme teateret, en framsyning han skrev sammen med dramatiker og regissør Aslak Moe.
 
De siste årene har han vunnet internasjonale filmpriser for sine roller i «Stryk i brekk» og «Skuddene på Bergenhus». I 2019 var han med i storfilmen Tunellen.
Trond Teigen

Trond Teigen

Rolle: Prest

Trond har vært profesjonell skuespiller og sanger siden 1988. Han har vært med i store musikaler og teaterforestillinger på flere ulike teatre både i Norge og Sverige. Blant høydepunktene finner vi West side story, Sweeney Todd, Les Miserables, Mamma Mia og Phantom of the Opera for å nevne noen. Trond har også jobbet med TV og film og var sist å se i rollen som Ambassadør Morgenstjerne i NRK-serien Atlantic Crossing. I tillegg låner han stemmen sin til flere tegnefilm-figurer som for eksempel Aladdin, Svampebob og Beymax. Stemmen hans kan også høres på lydbøker for både store og små.
Dag Rune Sjøli

Dag Rune Sjøli

Rolle: Fossegrim/danser

Dag Rune har gjort tre produksjoner med Oslo Danse Ensemble i tillegg til en Riksteater turne med kompaniet våren 2016. 

Høsten 2016 gjorde han sin første helaften for ingen ringere enn Jo Strømgren og hans kompani. Dette var hans første produksjon med kompaniet, og «The Virus» spilte 5 forstillinger ved Den Norske Opera & Ballett, og har vært på turne. 

Ingebjørg Lognvik Reinholdt

Ingebjørg Lognvik Reinholdt

Ingebjørg er en unik kveder med dype røtter i Telemarkstradisjonen. Hun har en master i folkesang fra Norges Musikkhøgskole, har vært solist med Nidaros Domkor, laget en konsertforestilling om sogefiguren Guro Heddelid og gitt ut to plater. Ingebjørg har også gjort flere turneer for Rikskonsertene som del av duoen Fivil, og er aktuell som solo-artist på årets Telemarkfestival.

Bent Frode Bystrøm

Bent Frode Bystrøm

Rolle: Storbonden Tor

Bent Frode debuterte på Marispelet i 2018 og viste stor spilleglede og naturlighet på scenen. Han har nå spilt denne rollen siden 2019. 
I tillegg til å være med på spelet om sommeren stiller han hele tiden opp på promoteringsarrangementer og annet vi gjør. 

Lokale aktører

Helle Håkanes Løvås
Eleanor Bull Karlsen
Elida Johansen Kvaran
Lene Jarstad Nielsen
Agnes Dahle
Elise Jensvold
Andreas Våle
Jonathan Alejandro Norenes
Caroline Bystrøm
Kristin Garden 
Julie Gollo Forberg

Maria Mehlum Gunleiksrud
Mari Hovda Auran
Siri Gaustad
Ylva Grønn Reiso
Halvor Andreas Håkanes
Hannahmaria Elena Norenes
Åste Våle
Linnéa Alvefoss
Aurora Flor Størvold
Kristin Soldal

Lena Jansen
Lene Mårdalen
Aina Merethe Guttormsen
Gro Helene Kleiverud
Hilde Flor Jacobsen
Christian Behrens
Ruth Nielsen
Steinar Aleksander Miland
Karin Kolstad

Musikere 2023

Komponist og musikalsk tilrettelegging: Vidar Ytre-Arne
Sangtekster: Unni Boksasp, Ingebjørg Logvik Reinholdt og trad. 

Vidar Ytre-Arne

Lars Ingar Meyer Fjeld

Helge Ellingsen

Truls Hannemyr

Mattias Storås Cyvin

Kapellmester

Hardingfele

Bass

Piano

Slagverk

Crew 2023

Linn Olsen

Linn Olsen

Regissør

Linn Olsen har lang erfaring med større og mindre produksjoner. Hun har blant annet satt opp Mary Poppins og Billy Elliot på Folketeateret, og er aktuell på Den Nationale Scene i Bergen med «Barna fra Frostmofjellet»

Tina Espejord

Tina Espejord

Inspisient

Tina har jobbet som inspisient og produksjonsleder ved Oslo Nye Teater i 13 år, og har akkurat begynt i ny jobb på Det Norske Teater. Før det har hun arbeidet som inspisient ved Trøndelag teater, Hålogaland Teater, Det Norske Teater og som frilans inspisient i en årrekke.

Jan Ivar Lund

Jan Ivar Lund

Koreograf

Jan Ivar har lang erfaring som koreograf og danser i inn og utland, og mange forskjellige tv produksjoner. I tillegg til å være medlem av Jo Strømgren kompaniet, er han ansatt i 100% stilling som førsteamanuensis i dans på Kristiania høyskole – bachelor i musikkteater. 

 

 

Ida-Kristin Tovstaul

Ida-Kristin Tovstaul

Produksjonsleder

Ida-Kristin er utdannet regissør ved NSKI Høyskole og har tatt ett årsstudium i kulturledelse ved OsloMet. Hun har siden 2019 vært produksjonsleder for Marispelet ved Rjukanfossen, hun var også frivillig aktør på scenen i perioden 2013-2017. 

Vidar Ytre-Arne

Vidar Ytre-Arne

Komponist og musikalsk ansvarlig

Vidar har lang erfaring som profesjonell musiker i mange sjangre, og som komponist og musiker for teater. Han har vært musikalsk ansvarlig og kapellmester for Marispelet siden 2013, og har tidligere hatt engasjement ved Det Norske Teatret, Den Nationale Scene, Teater Ibsen, Grenland Friteater, Seljordspelet og Bondeopprør-spelet i Hjartdal. Vidar var i mange år lærer i musikk og musikkteater ved Seljord Folkehøgskule.

Kari Anne Valsø

Kari Anne Valsø

Daglig leder

Kari Anne er blant annet prosjektutdannet og har i mange år drevet store næringsprosjekter både regionalt og lokalt. Hun har siden høsten 2018 vært engasjert i administrasjonen av Marispelet, først i omstillingsperioden og siden 2019 har hun vært daglig leder.

Se trailere fra 2019

Her kan du se våre trailere fra tidligere år.

Vil du se våre tidligere program og plakater?

Vi har samlet alle tidligere plakater og programmer på en egen side. Her kan du også se avisutklipp med artikler fra Marispelet.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å trykke «Godta alle» gir du din tillatelse til dette. Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og annen teknologi, og hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger ved å klikke på lenken under.  Les mer