Medvirkende i Marispelet

Rolleliste 2022

Det er med stor glede at vi presenterer en god gruppe med profesjonelle og lokale skuespillere som vil være medvirkende i Marispelet 2022.
Ingebjørg Buen

Ingebjørg Buen

Rolle: Mari

Ingebjørg er frilans skuespiller fra Tuddal, og vokste opp i et miljø preget av folkemusikk og teater. Hun har medvirket i en rekke TV-, film- og teaterproduksjoner. Hun har også vært tilknyttet ulike frigrupper og turnért over store deler av Norge. I 2019 er hun aktuell som hovedrolle i Erik Gustavsons siste filmprosjekt «The Viking Planet». Dette er fjerde året hun spiller Mari i Marispelet.

Stig Henrik Hoff

Stig Henrik Hoff

Rolle: Ulf

Stig Henrik Hoff spiller for femte gang Ulf i Marispelet, og har jobbet med det meste innenfor underholdningsbransjen, film og teater de siste 30 årene. Alt fra Nationaltheatret til frie eksperimentelle teatergrupper, Mostraspelet & Soot-spelet, barne tv, tv-serier, hollywoodfilm, HBO, korte og lange spillefilmer, radioteatret og reklamefilmer. Nå er han aktuell med tv-serien «beforeigners» på HBO som kommer i august. Stig Henrik jobber også som regissør ved produksjonsselskapet «Sølvsuper» .

Kasper Skovli Botnen

Kasper Skovli Botnen

Rolle: Eystein

Kasper er utdannet ved Teaterhøgskolen i Oslo, der han tok bachelor og mastergrad (2010-2015). Han har jobbet ved Drammens Teater, Oslo Nye Teater, og på Teater Ibsen (2015-2018), hvor han medvirket i blant annet Jorda rundt på 80 dager og Jobs bok. Han har også spilt i En Handelsreisendes død ved Teatret Vårt i Molde.

Han skal nå til høsten spille i produksjonen «åpenbaringen» ved Rogaland teater.

Sten Bjørge Skaslien Hansrud

Sten Bjørge Skaslien Hansrud

Rolle: Bjønn

Sten Bjørge har arbeidet både ved institusjonsteatre, som Oslo Nye Teater, Teater Innlandet og Teater i Glåmdal. Og i det frie feltet med bl.a. Rimfrost Produksjoner og Para film- og teater. I tillegg har han satt opp egne forestillinger som bl.a. I pose og smekk og Alle tiders bryllup, og spilt i flere spel, bl.a. Birkebeinerspelet, Anna i ødemarka og Limaspillet.

Ingebjørg Lognvik Reinholdt

Ingebjørg Lognvik Reinholdt

Ingebjørg er en unik kveder med dype røtter i Telemarkstradisjonen. Hun har en master i folkesang fra Norges Musikkhøgskole, har vært solist med Nidaros Domkor, laget en konsertforestilling om sogefiguren Guro Heddelid og gitt ut to plater. Ingebjørg har også gjort flere turneer for Rikskonsertene som del av duoen Fivil, og er aktuell som solo-artist på årets Telemarkfestival.

Bent Frode Bystrøm

Bent Frode Bystrøm

Rolle: Storbonden Tor

Bent Frode debuterte på Marispelet i 2018 og viste stor spilleglede og naturlighet på scenen. 

Det blir spennende å se hans tolking på rollen som Storbonden Tor.

Dag Rune Sjøli

Dag Rune Sjøli

Rolle: Fossegrim/danser

Dag Rune har gjort tre produksjoner med Oslo Danse Ensemble i tillegg til en Riksteater turne med kompaniet våren 2016. 

Høsten 2016 gjorde han sin første helaften for ingen ringere enn Jo Strømgren og hans kompani. Dette var hans første produksjon med kompaniet, og «The Virus» spilte 5 forstillinger ved Den Norske Opera & Ballett, og har vært på turne. 

Lokale aktører

Lene Jarstad Nielsen
Anund  Annbjørnson Runnekås-Lurås
Ylva Grønn Reiso
Vetle Rue
Halvor Andreas Håkanes
Mari Hovda Auran
Anine Annbjørnsdotter Runnekås-Lurås
Siri Gaustad
Katja Mårdalen 

Hannah Snersrud
Ingeborg Mehlum Gunleiksrud
Victoria Bjørnstad
Hanna Andersen
Matilde Flor Størvold
Lotte B Granberg
Aurora Flor Størvold
Kristin Soldal
Lena Jansen
Diana Snersrud
Lene Mårdalen
Nina Helene Jarstad
Gro Helene Kleiverud
Hilde Flor Jacobsen
Christian Behrens
Ruth Nielsen
Steinar Aleksander Miland
Karin Kolstad

Musikere 2022

Komponister og musikalsk tilrettelegging: Unni Boksasp og Vidar Ytre-Arne

Vidar Ytre-Arne

Lars Ingar Meyer Fjeld

Helge Ellingsen

Truls Hannemyr

Mattias Cyrin Storås

Kapellmester

Hardingfele

Bass

Piano

Slagverk

Crew 2022

Linn Olsen

Linn Olsen

Regissør

Linn Olsen har lang erfaring med større og mindre produksjoner. Hun har blant annet satt opp Mary Poppins og Billy Elliot på Folketeateret, og er aktuell på Den Nationale Scene i Bergen med «Barna fra Frostmofjellet»

Tina Espejord

Tina Espejord

Inspisient

Tina har jobbet som inspisient og produksjonsleder ved Oslo Nye Teater i 13 år, og har akkurat begynt i ny jobb på Det Norske Teater. Før det har hun arbeidet som inspisient ved Trøndelag teater, Hålogaland Teater, Det Norske Teater og som frilans inspisient i en årrekke.

Jan Ivar Lund

Jan Ivar Lund

Koreograf

Jan Ivar har lang erfaring som koreograf og danser, og er utøvende danser i Jo Strømgren kompaniet. Han har de siste årene også vært dansepedagog på Bårdar og jobber nå som førsteamanuensis på Kristiania høyskole – bachelor i Musikkteater.

Vidar Ytre-Arne

Vidar Ytre-Arne

Musikalsk ansvarlig/kapellmester

Vidar har lang erfaring som profesjonell musiker i mange sjangre, og som komponist og musiker for teater. Han har vært musikalsk ansvarlig og kapellmester for Marispelet siden 2013, og har tidligere hatt engasjement ved Det Norske Teatret, Den Nationale Scene, Teater Ibsen, Grenland Friteater, Seljordspelet og Bondeopprør-spelet i Hjartdal. Vidar var i mange år lærer i musikk og musikkteater ved Seljord Folkehøgskule.

Se trailere fra 2019

Her kan du se våre trailere fra tidligere år.

Vil du se våre tidligere program og plakater?

Vi har samlet alle tidligere plakater og programmer på en egen side. Her kan du også se avisutklipp med artikler fra Marispelet.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å trykke «Godta alle» gir du din tillatelse til dette. Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og annen teknologi, og hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger ved å klikke på lenken under.  Les mer