Forestillinger 2022

I 2022 blir det forestillinger i uke 29.

Onsdag 20. juli 2022 kl. 20.30 
Torsdag 21. juli 2022 kl. 20.30 
Fredag 22. juli 2022 kl. 20.30 
Lørdag 23. juli 2022 kl. 17.00
kl. 21.30

Billetter

​Billetter til Marispelet 2022 kommer snart til salg hos VisitRjukan på nett og på turistkontoret. Her får man kjøpt billetter til voksne og barn til Marispelet.

Billettpriser:

Barn:

kr 300 hele perioden
6-15 år

Early Bird billett:

kr 580 frem til og med 18.04.2022

Voksen:

kr 620 fra 19.04.2022

Det er sterkt begrenset med parkeringsplasser inn mot Selstali, maks 100. Derfor er det nødvendig at dere avgjør om dere ønsker å kjøre egen bil eller ta buss opp med guiding. Bussbillett koster i år 50 kroner pr. person og bussene går fra Rjukan torg. Parkering på Rjukan er gratis.

Dersom en må parkere på Krokan, må billett kjøpes på forhånd, om det er ledige plasser, en billett pr. bil koster 300 kroner.

Bussbillett og parkering Krokan kjøpes sammen med billettene.

Billetter refunderes ikke​, med mindre det er som følge av force majeure.

For spørsmål vedrørende billettkjøp ta kontakt med VisitRjukan

VIP-billetter

Gjør en helaften ut av besøket til Marispelet med VIP-billetter.

Marispelet ved Rjukanfossen ønsker å gjenta suksessen fra 2019 og har nå inngått et samarbeid med Rjukan Hotell, som vi tilbyr noen få eksklusive VIP-billetter sammen med. VIP-tilbudene inneholder reserverte plasser til Marispelet på torsdag 21. juli og lørdag 23. juli siste forestilling, med guidet tur under buss-transport og nydelig mat på Rjukan Hotell. Det vil også være mulig på torsdagen å inkludere overnatting på hotellet i tilbudet.

For mer informasjon trykk her

For bestilling ta kontakt med Rjukan Hotell på mail post@rjukanhotell.com  eller telefon 952 44 070

Dette er helt eksklusive billetter og det er kun 50 stk av disse for hver av de to dagene. Så vær tidlig ute og skaff deg en helt unik opplevelse!

Parkering og transport med guiding

Marispelet spilles på en naturscene på kanten av Rjukanfossen, område kalles nå Krokan, og er lokalisert omtrent 3 km vest for Rjukan sentrum.

Vi oppfordrer derfor at dere parkerer bilen på parkeringsplassen til NAV i sentrum og ta buss fra Rjukan Torg og opp til Krokan. 

Bussene begynner å kjøre fra Rjukan Torg onsdag, torsdag og fredag kl. 17.45, siste buss kjører opp kl. 19.45. På lørdag 1. forestilling begynner bussene å gå kl. 14.30, siste går kl. 16.15. Lørdag 2.forestilling går første buss kl. 18.45, siste går kl. 20.45. Vi anbefaler sterkt å ta de tidligere bussene for å sikre plass.

Under bussturen opp til Krokan vil dere bli guidet gjennom Rjukan sentrum, om blant annet verdensarvhistorien. 

NB! Det går ikke busser fra Rjukan Fjellstue. Besøkende som kommer vestfra kan kjøre egen bil og parkere inn mot Selstali. Det er en parkeringsavgift pr. bil som dere betaler ved billettkjøp. Førstemann til mølla» – prinsippet gjelder, da det er begrenset plass.

Handikappede med parkeringsbevis får anvist plass på Krokan. Parkeringsbevis kan fås hos VisitRjukan.

Kart over spillområde

Praktisk informasjon for forestillingsdagen

Før forestilling

Det ble i 2020 laget ny adkomst fra innkjøringen mot Selstali, ned til Tennisbanen og videre til spelplassen. Bussene vil slippe dere av her, hvor publikums vaktene vil lede dere videre til Tennisbanen. Der vil det være boder med salg av mat, drikke og lokalproduserte varer.

Ha billettene klare på vei mot Tennisbanen, da billettene blir kontrollert før dere slipper inn på venteområdet. Omtrent en time før slipper dere ned til spelplassen.

Etter forestilling

Etter forestillingen er det mulig å se Rjukanfossen, gå ned mot Maristi-tunellen og hold deg på stien som strekker seg langs utsiden av tunellen. Her ligger et flott utsiktspunkt mot Rjukanfossen, hvor du kan beskue fossen i dens kraftige prakt.

Av hensyn til sikkerhet er det ikke er lov å ferdes til fots inne i tunellen. Følg anvisning fra vaktene på stedet.
Etter forestillingen kjører bussene tilbake til Torget på Rjukan. Det er påstigning til bussene ved nedsiden av Maristi-tunellen. De som ikke klarer eller ønsker å gå til nedsiden av tunellen, kan gå på bussen på Krokan parkeringen.

De som bruker bil må påregne noe ventetid for å bli sluppet ut av parkeringsplassen. Når det er store folkemengder i veibanen må vi stoppe trafikken inntil det er trygt. Følg derfor anvisningene fra trafikkvaktene.

Smittevern

I Marispelet tar vi smittevern på alvor,  følger med på alle retningslinjer fra myndighetene og tilpasser oss situasjonen. Det er selvsagt et håp om å være tilbake til normalen under forestillingene i 2022, men hvis ikke har vi mulighet for to inn- og utganger med separate kohorter.

Generelt ber vi alle om å holde seg hjemme ved sykdom og selv følge med på smittesituasjonen.

Tips til påkledning
For å få maksimal opplevelse av Marispelet, anbefaler vi alle om å kle seg med gode og varme klær og sko. Det er en helt annen temperatur oppe på spelplassen på Krokan, enn det er nede i dalen. Det blir også sent på kvelden før forestillingen er ferdig, og temperaturen faller fort når solen går ned.
Myggen kan være litt irriterende på denne årstiden, så myggmiddel kan være en god investering for kvelden.
Fasiliteter

Det finnes toaletter i området.

Sitteunderlag blir lånt ut til alle

Dette er ikke tillatt
  • Det er ikke tillatt å bevege seg på sceneområdet før forestilling eller etter forestilling.
  • Hunder er ikke tillatt på spelplassen.
  • Det er ikke tillatt å røyke på området.
  • Paraply under forestillingene er ikke tillatt, da dette dekker sikten for andre.
  • Det er ikke tillatt å fotografere under forestillingen.
Evakuering

Skulle det bli en evakuering under forestillingen, følg instruksjonene til vaktene. Det er veldig viktig at ingen går bak scenen eller i skogen alene da det er rett ned i juvet enkelte steder og det er vanskelig å se når det er mørkt ute. Gå kun i retningen vaktene ber om og følg deres instruksjoner nøye. 

Møtepunkt er inngangen til Selstali (der bussene slapp dere av)

Dere vil motta mer informasjon før forestillingstart og under en eventuell evakuering.

Se dronevideo fra Rjukanfossen

Video av Dag Jenssen

Mens du venter på Marispelet…

Visit Rjukan har oversikt over hva som skjer på Rjukan. Lurer du på hva annet Rjukan har å by på – sommer som vinter – får du oversikten hos dem.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å trykke «Godta alle» gir du din tillatelse til dette. Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og annen teknologi, og hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger ved å klikke på lenken under.  Les mer