Forestillinger 2023

I 2023 blir det forestillinger i uke 29.

Tirsdag 18. juli 2023 kl. 21.00 
Onsdag 19. juli 2023 kl. 21.00 
Torsdag 20 juli 2023 kl. 21.00 
Fredag 21. juli 2023 kl. 21.30 
Lørdag 22. juli 2023 kl. 17.00
kl. 21.30

Billetter

​Billetter til Marispelet 2023 er nå til salg på nett.

I år selger vi billettene våre via ebillett og vi har laget nye kategorier for å gjøre det enklere for deg som kjøper. Dere vil ha valget mellom å kjøpe billett med buss eller billett med bilparkering inn mot Selstali (for sjåføren) og passasjer. I år koster bussbillett 100 kr. per person tur/retur og da vi har få plasser inn mot Selstali koster parkering 400 kroner pr. bil.

Billettpriser med buss:

Barn m/buss:

kr 400 hele perioden
6-15 år

Voksen m/buss:

kr 680 frem til og med 31.12.2022

Voksen m/buss:

kr 750 fra 01.01.2023

Billettpriser med parkering inn mot Selstali:

Barn som passasjer:

kr 300 hele perioden 6-15 år

Voksen m/parkering (sjåfør):

kr 1050

Voksen passasjer:

kr 650

Ledsager:

kr 300 hele perioden

Voksen med rullestol:

kr 650

Barn under 6 år kan komme å se, men da må de sitte på fanget til en voksen. Vi anbefaler riktignok forestillingen vår fra 6 år og oppover.

På bussene opp til spelplassen vil det være guider som forteller om verdensarvbyen Rjukan, mer informasjon om hvor og når bussene går kommer nærmere. Parkering på Rjukan er gratis.

Det er sterkt begrenset med parkeringsplasser inn mot Selstali, maks 100. Derfor er det viktig at disse billettene kjøpes på forhånd. For å kjøpe parkering velger sjåføren billetten med parkering, mens de som skal sitte på velger billett passasjer. 

For de som trenger handikapparkering må gyldig bevis vises frem til parkeringsvakter (Krokan parkering). Vi har begrenset med parkering så ta kontakt på post@marispelet.no på forhånd for å sikre parkering. Det er gratis handikapparkering.

Billetter refunderes eller byttes ikke​, med mindre det er som følge av force majeure.

Har dere kjøpt feil billetter ta kontakt med ebillett på post@ebillett.no

Salkart finner dere HER

VIP-billetter

Gjør en helaften ut av besøket til Marispelet med VIP-billetter.

Marispelet ved Rjukanfossen og Rjukan Hotell ønsker å gjenta suksessen med VIP-pakker til spelet og hotellet.  Denne gangen har vi VIP-pakker for alle dager, tirsdag til lørdag (kun siste forestilling lørdag).

 

Pakkene inkluderer middag på hotellet, reserverte plasser til Marispelet, med guidet tur under buss-transport, overnatting og frokost på Rjukan Hotell.

Pris per person: 1950,-

 

For bestilling ta kontakt med Rjukan Hotell på mail post@rjukanhotell.com  eller telefon 404 03 570

Dette er begrenset antall VIP-pakker per dag, så vær tidlig ute og skaff deg en helt unik opplevelse!

 

 

 

Parkering og transport med guiding

Marispelet spilles på en naturscene på kanten av Rjukanfossen, område kalles nå Krokan, og er lokalisert omtrent 3 km vest for Rjukan sentrum.

Vi oppfordrer derfor at dere parkerer bilen i sentrum og tar organisert buss opp til Krokan.

Under bussturen vil dere bli guidet gjennom Rjukan sentrum, om blant annet verdensarvhistorien.

Mer informasjon om hvor og når bussene går kommer seinere.

NB! Det går ikke busser fra Rjukan Fjellstue. Besøkende som kommer vestfra kan kjøre egen bil og parkere inn mot Selstali. Det er en parkeringsavgift pr. bil som dere betaler ved billettkjøp. Førstemann til mølla» – prinsippet gjelder, da det er begrenset plass.

Handikappede med parkeringsbevis får anvist plass på Krokan.

Kart over spillområde

Praktisk informasjon for forestillingsdagen

Før forestilling

Det ble i 2020 laget ny adkomst fra innkjøringen mot Selstali, ned til Tennisbanen og videre til spelplassen. Bussene vil slippe dere av her, hvor publikums vaktene vil lede dere videre til Tennisbanen. Der vil det være boder med salg av mat, drikke og lokalproduserte varer.

Ha billettene klare på vei mot Tennisbanen, da billettene blir kontrollert før dere slipper inn på venteområdet. Omtrent 45 minutter før slipper dere ned til spelplassen.

Etter forestilling

Etter forestillingen er det mulig å se Rjukanfossen, gå ned mot Maristi-tunellen og hold deg på stien som strekker seg langs utsiden av tunellen. Her ligger et flott utsiktspunkt mot Rjukanfossen, hvor du kan beskue fossen i dens kraftige prakt.

Av hensyn til sikkerhet er det ikke er lov å ferdes til fots inne i tunellen. Følg anvisning fra vaktene på stedet.
Etter forestillingen kjører bussene tilbake til Torget på Rjukan. Det er påstigning til bussene ved nedsiden av Maristi-tunellen. De som ikke klarer eller ønsker å gå til nedsiden av tunellen, kan gå på bussen på Krokan parkeringen.

De som bruker bil må påregne noe ventetid for å bli sluppet ut av parkeringsplassen. Når det er store folkemengder i veibanen må vi stoppe trafikken inntil det er trygt. Følg derfor anvisningene fra trafikkvaktene.

Smittevern

I Marispelet tar vi smittevern på alvor,  følger med på alle retningslinjer fra myndighetene og tilpasser oss situasjonen. Det er selvsagt et håp om å være tilbake til normalen under forestillingene i 2022, men hvis ikke har vi mulighet for to inn- og utganger med separate kohorter.

Generelt ber vi alle om å holde seg hjemme ved sykdom og selv følge med på smittesituasjonen.

Tips til påkledning
For å få maksimal opplevelse av Marispelet, anbefaler vi alle om å kle seg med gode og varme klær og sko. Det er en helt annen temperatur oppe på spelplassen på Krokan, enn det er nede i dalen. Det blir også sent på kvelden før forestillingen er ferdig, og temperaturen faller fort når solen går ned.
Myggen kan være litt irriterende på denne årstiden, så myggmiddel kan være en god investering for kvelden.
Fasiliteter

Det finnes toaletter i området.

Sitteunderlag blir lånt ut til alle

Dette er ikke tillatt
  • Det er ikke tillatt å bevege seg på sceneområdet før forestilling eller etter forestilling.
  • Hunder er ikke tillatt på spelplassen.
  • Det er ikke tillatt å røyke på området.
  • Paraply under forestillingene er ikke tillatt, da dette dekker sikten for andre.
  • Det er ikke tillatt å fotografere under forestillingen.
Evakuering

Skulle det bli en evakuering under forestillingen, følg instruksjonene til vaktene. Det er veldig viktig at ingen går bak scenen eller i skogen alene da det er rett ned i juvet enkelte steder og det er vanskelig å se når det er mørkt ute. Gå kun i retningen vaktene ber om og følg deres instruksjoner nøye. 

Møtepunkt er inngangen til Selstali (der bussene slapp dere av)

Dere vil motta mer informasjon før forestillingstart og under en eventuell evakuering.

Se dronevideo fra Rjukanfossen

Video av Dag Jenssen
Musikk: Vidar Ytre-Arne, Lars-Ingar Meyer Fjeld, Ingebjørg Lognvik Reinholdt, Ingrid Ytre-Arne

Mens du venter på Marispelet…

Visit Rjukan har oversikt over hva som skjer på Rjukan. Lurer du på hva annet Rjukan har å by på – sommer som vinter – får du oversikten hos dem.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å trykke «Godta alle» gir du din tillatelse til dette. Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og annen teknologi, og hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger ved å klikke på lenken under.  Les mer