Opplev det beste av overnatting i Tinn kommune

10. juli 2023

Overnatting i Tinn kommune

inn kommune har et bredt spekter av fantastiske opplevelser å tilby. Er du nysgjerrig på kommunen og ønsker å utforske den, kan du velge blant vårt brede utvalg av overnattingsmuligheter. Uansett om du foretrekker en mer sentral beliggenhet eller er opptatt av naturskjønne omgivelser, vil du finne noe som passer dine behov blant våre mange alternativer. 

For naturentusiasten kan vi foreslå overnattingsteder som Skinnarbu, Rjukan Fjellstue, Kvitåvatn Fjellstue, Gaustablikk fjellresort, Tuddal Høyfjellshotell, og om du også fascineres for kommunens krigshistorie – 

Sabotørhytta i Fjøsbudalen hvor sabotørene overnattet siste natten før Vemorksabotasjen.

Skinnarbu er en fantastisk helårsdestinasjon som vil gi deg uforglemmelige opplevelser uansett når du besøker stedet. Dette moderne og innbydende hotellet ligger majestetisk ved Hardangervidda, 1000 meter over havet, mellom Rjukan og Rauland, og tilbyr deg en unik opplevelse hvor du blandt annet kan nyte lange turer i vakre omgivelser og oppdage den utrolige floraen og faunaen som omgir deg. Utforsk stiene i fjellet, og nyt den spektakulære utsikten fra fjelltoppene.

Gaustablikk Fjellresort er et ideelt hotell for familier og nyter en sentral beliggenhet på destinasjonen Gausta, med en forbløffende panoramautsikt over den majestetiske Gaustatoppen.

Rjukan Fjellstue – der historie møter natur. På en høyde av omtrent 840 meter over havet, finner du Rjukan fjellstue. Med sin ideelle beliggenhet ved sørenden av Hardangervidda, er fjellstua et perfekt utgangspunkt for eventyr både sommer og vinter. Enten du foretrekker fotturer, sykling, skiturer eller trugeturer, vil du kunne være aktiv og utforske den vakre naturen rundt. 

Tuddal Høyfjellshotell: Dette sjarmerende hotellet er perfekt for de som ønsker å komme seg bort fra byens mas og kjas. Med sin avslappende atmosfære og spektakulære utsikt over Tuddalens fjellandskap, vil du virkelig føle deg bortskjemt. Nyt den rolige naturen og aktiviteter som fotturer, fiske og båtturer. Opprinnelig etablert som et sanatorium, er nå Hotellet et av Norges eldste høyfjellshotell.

Kommunen har i tillegg utallige turisthytter man kan bruke ved sitt besøk!

For den sentrumsnære kan vi anbefale Rjukan Hytteby, Rjukan hotell, Rjukan gjestegård og Rjukan Admini – alle med særegehet og tilbud til enhvert behov, og som er plassert i  Rjukan sentrum.

Rjukan Admini ble oppført av Sam Eyde, grunnleggeren av Hydro, i 1908. Helt frem til 2015 fungerte det som et eksklusivt møtested for Hydro’s styremøter og som en imponerende ramme for viktige besøk. I dag har dette historiske bygget i sentrum av verdensarvsbyen Rjukan åpnet dørene for besøkende, og du har muligheten til å oppleve det selv som gjest.

Rjukan Hotell er en perle i sentrum av Rjukan, som har gjennomgått en nyoppussing uten å miste sin tradisjonelle sjarm. Hotellet er ikke bare et sted å bo, det er en portal til en viktig teknologisk utvikling som har formet industrien i det 20. århundre. Med en rik krigshistorie som danner bakteppet, og et utvalg av spennende aktiviteter og arrangementer både i byen og på fjellet, er Rjukan Hotell det ultimate knutepunktet for din ferie.

Rjukan hytteby sine hytter er replikaer av de første arbeiderboligene som ble bygget i forbindelse med Norsk Hydros industrielle etablering på begynnelsen av 1900-tallet.

Husene sim er reprodusert befinner seg i den vestlige delen av Rjukan og er kjent som Flekkebyen på grunn av de ulike fargene som ble brukt. Derfor er hyttene i Rjukan Hytteby også malt i ulike farger.

Hyttene i Rjukan Hytteby smelter vakkert inn i Rjukans omgivelser og danner en «by» innenfor byen.

For deg på utkikk etter sjeldne perler kan kommunen tilby Glamping på Sandviken Camping, Håvardsrud seterliv, Sabotørhytta i Fjøsbudalen, og Haukeli Husky Lodge.

Haukeli Husky Lodge gir deg mulighet til hundekjøring som villmarksopplevelse omgitt av firbeinte venner mens du er innhyllet i fjellets stillhet og ro.

Haukeli Husky er en familieeid bedrift som har drevet med opplevelsesturer siden 2004. De har for tiden 57 hunder fulle av entusiasme og vennlighet, som elsker å ta med menneske på eventyr. Turene tar deg med til det fantastiske fjellandskapet ved kanten av Hardangervidda – både på vinteren og sommeren. 

Glamping på sandviken Camping er et tilbud for deg som ønsker en hevet campingopplevelse med Tinnsjøen som utsikt. Teltene er innredet med alt du trenger for å skape et behagelig innemiljø. Du kan nyte elektrisitet, vedovn og vifteovn som gir den perfekte atmosfæren. Uansett vær vil teltet være tørt og superkoselig. Den kraftige bunnen med høye kanter er festet med glidelås til den impregnerte teltduken. Og på varme dager kan veggene rulles opp, slik at den friske luften langs bakken virker som naturlig ‘aircondition’.

Håvardsrus seterliv gir deg en autentisk seterferie! Du kan tilbringe tiden din på hyttene rundt setervollen. Dette er en fantastisk opplevelse for både voksne og barn! 

På seteren har de et herlig dyreliv, inkludert kyr, kalver, hester, kaniner, høner, griser, kje og lam. Du kan være med på melkingen og få oppleve hvordan de forvandler melken til deilige oster, rømme og smør.

De har også en sjarmerende gårdsbutikk hvor du kan kjøpe egne produkter og andre lokale matvarer. I tillegg tilbyr de servering av tradisjonelle seterretter som rømmegrøt og andre deilige retter. Du vil virkelig kunne smake på den autentiske setersmaken! 

Sabotørhytta i Fjøsbudalen er særegen i sin historie. Hytta er bygd på murene etter den originale hytta som sabotørene brukte for overnatting. Her kan du virkelig få følelsen av hvordan det var den gangen. Med en relativt enkel standard, er hytta innredet slik den var i 1942.

Du finner 4 køyesenger på 120 cm, hvor det fint er plass til to personer i hver seng. Husk å ta med sovepose, men ikke bekymre deg for madrasser og puter – de er allerede på plass i køyene.

Det finnes virkelig overnatting for enhver smak! 

Marispelet ved Rjukanfossen spiller 18.-22. juli i sommer. Sikre deg billetter i dag og bli med på et magisk eventyr på kanten av juvet!

Ta gjerne med deg familie og venner og legg ferien til Rjukan for her har vi mye spennende verdensarvhistorie, flotte turistattraksjoner og inngang til Hardangervidda nasjonalpark. Se VisitRjukan for flere detaljer om hva Rjukan og Tinn har å by på!

Ønsker du å være med som frivillig? Meld deg på via vårt skjema HER

Nysgjerrig på hvem som er med i årets oppsetning? Sjekk ut medvirkende

Eller hva med historien til spelet? Det kan du lese HER

10. juli 2023

Har du gått glipp av dette?

Rjukanfossen går alle forestillinger

Rjukanfossen går alle forestillinger

Rjukanfossen blir på alle forestillinger! Vi kan med glede si at en lyssatt Rjukanfoss går under alle forestillinger i årets Marispel! “Selv en blind og en døv kan få fornemmelse av denne fossens...

Hvor blir av satsingen på spel?

Hvor blir av satsingen på spel?

Norske Historiske Spel og alle spelene i Norge krever at det skal være bærekraftig å formidle norsk kulturarv.
Selv om spel arrangeres over hele Norge denne sommeren, skjer det på tross av, ikke på grunn av, offentlig støtte. – Hvor ble det av satsinga på kultur?

Rjukanfossen slippes to forestillinger!

Rjukanfossen slippes to forestillinger!

Takk til Hydro Energi Det er en glede å kunngjøre at det blir slipp av Rjukanfossen på forestillingene fredag 19. juli og siste forestilling lørdag 20. juli, altså kl. 21.30 forestillingene våre! 🌊...

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å trykke «Godta alle» gir du din tillatelse til dette. Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og annen teknologi, og hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger ved å klikke på lenken under.  Les mer