Vellykket kurs med audition 19. mars

28. mars 2022

Vellykket kurs med audition

Lørdag 19. mars møtte 23 barn og ungdom opp på Rjukanhuset for kurs med audition på Marispelet ved Rjukanfossen. Barnerollene for årets spel skal snart settes og for å gjøre det er det viktig for den nye regissøren Linn Olsen, å bli kjent med barna.
Gjennom hele lørdagen var det en god energi i rommene på Rjukanhuset og barna og ungdommen fikk jobbe med litt forskjellig. Det ble blant annet delt ut noen scener fra manuset til Marispelet, hvor barna uredde prøvde seg på tinnmålet mens de arbeidet, og de fikk muligheten til å prøve seg i forskjellige roller. I tillegg til å jobbe med scener ble det litt koreografi ledet av den nye koreografen, Jan Ivar Lund. Med andre ord var det en vellykket dag med et variert program.

Audition

Det var flest lokale barn og ungdom som deltok, men det var også noen utenfra som var med. Dette sier noe om at Marispelet tiltrekker seg flere folk til området, både turister og andre interesserte. Det gode samarbeidet med kulturskolen i Tinn fortsetter også videre og sammen bidrar de til et teatertilbud i Tinn kommune.
Så hvem er det som får de forskjellige rollene i Marispelet? Det er ikke avgjort enda, men at det var mange gode kandidater, er det ingen tvil om. Både til de store og de mindre rollene.

For andre interesserte i Marispelet, har vi et påmeldingsskjema hvor en også kan melde seg på andre funksjoner enn bare på scenen. Denne finner du her

Første møte med spelplassen

Med nye folk i teamet var det et ønske å vise frem den flotte spelplassen til Marispelet. Dermed til tross for mye snø, fikk Linn, Jan Ivar og Tina Espejord, ny inspisient, vært med opp på Krokan og sett spelplassen for første gang i virkeligheten.
De fikk et godt inntrykk av plassen, utsikten og strukturen på scenen, noe som vil komme godt med i det videre arbeidet. Når det er sagt, var det ingen selvfølge at man kunne vandre rundt på spelplassen, men takket være at det ble brukte noen timer et par dager i forveien til å måke sti ned til og rundt på spelplassen, var det mulig å vise frem spelplassen.


Nå jobber alle frem mot Marispelet i sommer og ser virkelig frem til å ta imot publikum 20-23. juli.

28. mars 2022

Har du gått glipp av dette?

Rjukanfossen går alle forestillinger

Rjukanfossen går alle forestillinger

Rjukanfossen blir på alle forestillinger! Vi kan med glede si at en lyssatt Rjukanfoss går under alle forestillinger i årets Marispel! “Selv en blind og en døv kan få fornemmelse av denne fossens...

Hvor blir av satsingen på spel?

Hvor blir av satsingen på spel?

Norske Historiske Spel og alle spelene i Norge krever at det skal være bærekraftig å formidle norsk kulturarv.
Selv om spel arrangeres over hele Norge denne sommeren, skjer det på tross av, ikke på grunn av, offentlig støtte. – Hvor ble det av satsinga på kultur?

Rjukanfossen slippes to forestillinger!

Rjukanfossen slippes to forestillinger!

Takk til Hydro Energi Det er en glede å kunngjøre at det blir slipp av Rjukanfossen på forestillingene fredag 19. juli og siste forestilling lørdag 20. juli, altså kl. 21.30 forestillingene våre! 🌊...

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å trykke «Godta alle» gir du din tillatelse til dette. Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og annen teknologi, og hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger ved å klikke på lenken under.  Les mer