Marispelet ønsker å takke for 2021

31. desember 2021

Marispelet ved Rjukanfossen ønsker å takk for 2021!

Da er 2021 snart over og vi Marispelet ved Rjukanfossen ønsker dere alle et godt nytt år! Måtte 2022 forhåpentligvis gi oss mer normaltilstander og nye muligheter.

I 2021 måtte vi for andre året på rad dessverre avlyse Marispelet ved Rjukanfossen grunnet koronasituasjonen og restriksjonene knyttet til det. Det var ikke bærekraftig å gjennomføre en fullproduksjon med den daværende antallsbegrensingen. Dermed gikk heller ikke 2021 etter planene, men vi har fortsatt fått gjort litt dette året. 

Da avlysningen ble bestemt visste vi allerede at vi skulle få tildelt midler fra kulturrådet for å gjennomføre kurs, noe vi ønsket å få til. Dermed ble det, i samarbeid med Ida Høy, bestemt at vi skulle ha en tredagers kursrekke med en avsluttende forestilling.
«Konsertforestilling med Marispelaktører gjennom tidene» ble temaet på de to like forestillingene vi gjennomført. Her ønsket vi å vise frem utdrag fra Marispelet 2019 ha et gjensyn med tidligere medvirkende i Marispelet.

Konsertforestillingen ble gjennomført da vi egentlig skulle hatt premiere, onsdag 21. juli kl. 15 og kl. 18 med litt over 400 publikummere fordelt på to forestillinger. Men selv med en mindre skala forestilling var så å si hele produksjonsapparatet i sving. På scenen deltok det 14 stk. i alderen 7-14 år, 13 stk. i alderen 15-78 år og 12 profesjonelle aktører og musikere. Totalt 39 personer på scenen. Bak og rundt scenen var det 42 personer, noen proffe og flest frivillige.

Gjennom året har vi opprettholdt det gode samarbeidet med Tinn kulturskole, og flere elever derifra ble med på kursene og konsertforestillingen denne sommeren. Vi gjennomførte flere øvelser i kulturhuset på Rjukan også dette året.

Arenautvikling har vært et aktivt pågående prosjekt i to år nå. I 2020 ble det lagt ned stor dugnadsinnsats ved rivning av den gamle lydbua og flytting av benker. Noe som ga et godt grunnlag for videre arbeid og oppstart av byggingen av ny tribune og lydbu.

Gjennom 2021 har A til Å bygget en ny og stor tribune som gir plass til rundt 300 publikummere. I tillegg har de bistått Rjukan VGS i arbeidet med den nye lydbua vår, som begynner å ta form.

Det gjenstår fortsatt litt arbeid vi tar med oss inn i 2022 og er kjempe glade for at Sparebankstiftelsen DNB ønsker å gi oss hele søknadsbeløpet vårt på 450 000! Dette er midler som kommer godt med mot ferdigstilling av arenautviklingsprosjektet, samt noen andre prosjekter.

Av andre ting dette året har vi fått ny hjemmeside vi er kjempe fornøyde med, her har Amedia Kreativ gjort en fantastisk jobb. Vi har også fått nytt billettsystemt med nummerte sitteplasser.

Generelt har 2021 vært et fint år til tross for omstendighetene. Vi ser frem mot 2022 og gleder oss til å forhåpentligvis ha fullsatte forestillinger 20.-23. juli. 

Billetter kan kjøpes her

Med denne lille oppsummeringen av 2021 ønsker vi dere alle et godt nytt år!
31. desember 2021

Har du gått glipp av dette?

Vi vant dialektprisen 2023

Vi vant dialektprisen 2023

På torsdag ble Takk og Pris, Tinn kommune sin prisutdeling avholdt, og vi var nominerte til hele to priser!

2024 billettsalget er i gang – med et juletilbud

2024 billettsalget er i gang – med et juletilbud

Billettene for 2024 i nå i salg Billettsalget er endelig i gang! Dette er din eksklusive sjanse til å bli en del av en uforglemmelig forestilling! Opplev magien rett nedenfor Maristigen, der selve...

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å trykke «Godta alle» gir du din tillatelse til dette. Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og annen teknologi, og hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger ved å klikke på lenken under.  Les mer