Miljøfyrtårnsertifiserte for 3 nye år

27. januar 2023

Vi er Miljøfyrtårnsertifiserte for 3 nye år! 

I 2019 satte vi i gang en prosess, sammen med flere andre bedrifter i Tinn kommune, om å bli Miljøfyrtårnsertifiserte. I 2020 kunne vi etter en del arbeid, med glede ta imot Miljøfyrtårn diplomet. Vi ble da sertifiserte for tre år og måtte underveis bli enda mer bevisste på vårt miljøavtrykk, samt å jobbe med å redusere det hvor mulig. Vi har sammen med samarbeidspartnerne våre hatt fokus på gjenbruk, sortering av søppel og transport av de fleste av våre publikummere opp og ned til spelplassen på Krokan med buss fra Rjukan sentrum.

 

Vi var det første spelet i landet som ble Miljøfyrtårn sertifisert, men ser at det nå er flere som kommer etter, blant annet Elden i Røros. Også de har tilhold i Verdensarv-område og ser viktigheten i å ha fokus på å minimere miljøavtrykket i alle deler av prosessen med å arrangere et historisk musikk spel som kulturformidling til folket hver sommer.

 

Så etter tre år som Miljøfyrtårnsertifiserte var det nå på tide å bli resertifiserte. Vi jobbet over en periode med å levere inn en rapport, for å så gå igjennom dette med en sertifisør. Under møtet ble vi klare over et par ting vi ikke hadde gjort helt korrekt, men det var heldigvis kun et par formaliteter. Dermed kan vi nå skilte med å være Miljøfyrtårnsertifiserte for tre nye år.

Vi er stolte av vårt arbeid og bevisstgjøring rundt miljøavtrykket og veien dette har ført oss på. Det er fortsatt områder vi kan forbedre oss på og vi ser frem til å bruke de neste årene på dette arbeidet.

 

Vår Policy er at vi skal bestrebe oss på å:

  • etterspørre og å levere produkter med så lav miljøpåvirkning som mulig.
  • anskaffe og benytte transportmidlene på en effektiv og miljøvennlig måte.
  • Informere våre publikummere om miljøvennlige produkter og metoder.
  • Sørge for et trivelig og trygt arbeidsmiljø, hvor alle har en plattform for å bli hørt.

 

Som man kan se på siste punktet har det å være miljøfyrtårnsertifiserte ikke bare handlet om miljøavtrykk, men også blant annet arbeidsmiljø og trivsel. Selv om vi er en bedrift uten ansatte har vi både innleide og mange frivillige med oss i teamet. Vi ønsker at det å være en del av Marispelet skal være en gøy og trygg opplevelse, og vi jobber for være et inkluderende og godt miljø for alle.

 

Vi kunne nok utbrodert mer om alt dette, men nå ville vi bare informere om at vi fortsatt er Miljøfyrtårnsertifiserte. I tillegg vil vi oppfordrer publikum, leverandører, samarbeidspartnere, sponsorer og alle internt til å ha fokus på deres miljøavtrykk i samarbeid med oss.

Miljøfyrtårnsertifisering

Marispelet ved Rjukanfossen spiller 18.-22. juli i sommer. Sikre deg billetter i dag og bli med på et magisk eventyr på kanten av juvet!

Ta gjerne med deg familie og venner og legg ferien til Rjukan for her har vi mye spennende verdensarvhistorie, flotte turistattraksjoner og inngang til Hardangervidda nasjonalpark. Se VisitRjukan for flere detaljer om hva Rjukan og Tinn har å by på!

Ønsker du å være med som frivillig? Meld deg på via vårt skjema HER

Nysgjerrig på hvem som er med i årets oppsetning? Sjekk ut medvirkende

Eller hva med historien til spelet? Det kan du lese HER

27. januar 2023

Har du gått glipp av dette?

Takk til Hydro Energi

Takk til Hydro Energi

Takk til Hydro Energi Tusen takk Hydro Energi for alt dere har bidratt med gjennom årene!   Hydro Energi er en av Tinn Kommunes største bedrifter. De er veldig dyktige på å ta samfunnsansvar blant...

Samarbeidsavtale med Tinn Energi og Fiber

Samarbeidsavtale med Tinn Energi og Fiber

De siste årene har Marispelet hatt et stort fokus på samarbeid med næringslivet i regionen. Ringvirkningene som samarbeid gir kan både styrke og bygge oppunder bedriftene.  Vi er dermed svært glade for å kunngjøre et nytt og spennende samarbeid med Tinn Energi & Fiber.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å trykke «Godta alle» gir du din tillatelse til dette. Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og annen teknologi, og hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger ved å klikke på lenken under.  Les mer