Prosjektmidler fra Bergesensstiftelsen og Vestfold og Telemark Fylkeskommune

18. januar 2023

Prosjektmidler fra Bergesensstiftelsen og Vestfold og Telemark Fylkeskommune tildelt

Høsten er en travel tid med tanke på å søke på blant annet prosjektmidler, og denne høsten har vi sendt inn flere søknader. Det er ikke alltid vi får tilsagn, men vi fortsetter å søke gang på gang, for noen ganger får vi tilsagn. Når vi gjør det bidrar det til at vi kan jobbe med utvikling av Marispelet som vi kontinuerlig jobber mot.

 

Før jul fikk vi to gledelige nyheter.

Først fikk vi beskjed om at Bergesenstiftelsen er med på å støtte utviklingsprosjektene våre i 2023. Denne stiftelsen har som formål «om å bidra til å realisere allmennyttige prosjekter, særlig innen kulturelle og humanitære samfunnsområder». De ønsket altså å støtte Marispelet, fordi spelet styrker folkekulturen og synliggjør kulturarven i fylket ved å formidle vår rike kulturhistorie og folketradisjoner fra Telemark. Vi står for nyskapninger med utgangspunkt i folkekulturen vår. Marispelet har også et mål om inkludering og personlig utvikling for barn, unge og voksne. Virkingen av at vi gir muligheten til å jobbe med profesjonelle aktører, er at mange barn og unge har sett at teater er en mulig yrkesretning.

Den andre gledelige nyheten fikk vi fra Vestfold og Telemark Fylkeskommune, fra ordningen «Formidling av kulturarv». Tilskuddsordningen skal sikre formidling av kulturarv i hele fylket, med særlig fokus på den organiserte frivilligheten. Tilskuddsordningen skal bidra til utviklingsprosjekter med regional betydning innen fagfeltet kulturarv, og at det tilbys et bredt, regionalt kulturtilbud som også nye deltaker- og publikumsgrupper ønsker å ta del i. Utviklingsmidlene skal gis til prosjekter med regional betydning som kommer fylkets befolkning til gode.

Med dette som grunnlag for denne ordningen er det flott å se at Vestfold og Telemark Fylkeskommune ser verdien av Marispelet og ga oss utviklingsmidler. Vi har siden oppstart i 2005 hatt fokus på kulturformidling og kulturarv, både via  Tinndialekt, tidsriktige kostymer og rekvisitter. I samarbeid med Tinn kulturskole tilbyr vi teateraktivitet til barn og unge i kommunen, som de ellers ikke får. Vi tar også åpent imot frivillige utover vår egen kommunegrense, og vi jobber for frivillighet i flere ledd av produksjonen.

I tillegg gir spelet økonomiske ringvirkninger til lokalt næringsliv og vi jobber for et godt samarbeid med andre bedrifter i lokalsamfunnet.

Marispelet er takknemlig for tildelte prosjektmidler og gleder oss til å utvikle og sette opp flere forestillinger i sommer fra 18. til og med 22. juli. Så kjøp billetter i dag og bli med på et magisk eventyr på kanten av juvet!

Ta gjerne med deg familie og venner og legg ferien til Rjukan for her har vi mye spennende verdensarvhistorie, flotte turistattraksjoner og inngang til Hardangervidda nasjonalpark. Se VisitRjukan for flere detaljer om hva Rjukan og Tinn har å by på!

 

Ønsker du å være med som frivillig? Meld deg på via vårt skjema HER

18. januar 2023

Har du gått glipp av dette?

Rjukanfossen slippes to forestillinger!

Rjukanfossen slippes to forestillinger!

Takk til Hydro Energi Det er en glede å kunngjøre at det blir slipp av Rjukanfossen på forestillingene fredag 19. juli og siste forestilling lørdag 20. juli, altså kl. 21.30 forestillingene våre! 🌊...

Takk til Sparebankstiftelsen DNB for støtte

Takk til Sparebankstiftelsen DNB for støtte

Tusen takk Sparebankstiftelsen DNB for støtte igjen! Sparebankstiftelsen DNB har i år tildelt Marispelet ved Rjukanfossen 300 000,- for kurs og kompetanseheving, som sikrer barn og unges tilgang til...

Årets nye tilskudd til castingen

Årets nye tilskudd til castingen

Nye tilskudd til årets cast Det er virkelig en sann glede å kunne introdusere alle de nye tilskudden til årets casting! I år har vi med oss hele fire nye personer inn i de større rollene på scenen....

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å trykke «Godta alle» gir du din tillatelse til dette. Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og annen teknologi, og hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger ved å klikke på lenken under.  Les mer