Velkommen til «Bli kjent med Marispelet» søndag 23. april

09. mars 2023

Velkommen til «bli kjent med Marispelet» søndag 23. april

Marispelet ved Rjukanfossen ønsker flere med i årets produksjon og inviterer dermed inn til en uformell samling søndag 23. april.
Har du lyst til å være med på Marispelet eller er nysgjerrig på det? Denne dagen er din mulighet til å bli kjent med oss.
 
Søndag 23. april kl. 11-12.30 på Rjukanhuset inviterer vi, i samarbeid med Tinn Kulturskole, barn (8-14 år) til lek og en mulighet til å bli kjent med Marispelet.
Samme dag kl. 13-14.30 på Rjukan huset inviterer vi inn ungdom og voksne til en mulighet til å bli kjent med Marispelet.
 
Marispelet ved Rjukanfossen er et utendørs spel som settes opp hver sommer i juli. Her får man oppleve den dramatiske kjærlighetshistorien mellom rikmannsdatteren Mari og fattiggutten Eystein, som vi følger fra de er barn.
 
Vi byr på noen vennerike uker om sommeren, mestring, læring, muligheten til å stå på scenen og det å jobbe med dyktige skuespillere, regissør og koreograf.
 
For denne dagen er ingen påmelding nødvendig, bare møte opp på Rjukan huset søndag 23. april kl. 11-13.30 (barn 8-14 år) eller kl. 13-14.30 (ungdom og voksne).
 
Har du ikke mulighet til å delta denne dagen? Vi har også påmeldingsskjema HER hvor en kan melde seg på forskjellige funksjoner i spelet, på scenen eller andre områder.
Har du noen spørsmål ta kontakt med oss på post@marispelet.no 

Om Marispelet ved Rjukanfossen:

Marispelet er et norsk historisk musikkspel på kanten av juvet til Rjukanfossen, Krokan i Tinn. Det er spektakulære omgivelser og Rjukanfossen pleier å slippes som en effekt mot slutten av forestillingene.

Sagnet om Mari, som Marispelet baserer seg på, ble skrevet ned av blant annet forfatter Henrik Anker Bjerregaard (1792-1842) i 1822. Da Gro Synnøve Brekka skrev boka «Kom skal jeg fortelle deg noe» om soger og sagn fra Tinn, ble hun inspirert og fikk ideen om at sagnet om Maristigen måtte dramatiseres på Krokan, oppe ved Rjukanfossen. Gro Synnøve Brekka ble drivkraften i gjennomføringen av Marispelet og i 2005 ble Marispelet satt opp for første gang.

I 2023 blir det 15 gang vi setter opp Marispelet i fullskala og vi planlegger for noen endringer i årets utgave vi gleder oss masse til. På scenen er det som regel mellom 35 og 65 lokale/regionale barn- og voksne i store og små roller. I tillegg er det profesjonelle skuespillere, dansere og musikere, og over 100 frivillige hvert år, som jobber utenfor scenen.

For at vi skal kunne fortsette å sette opp Marispelet er vi helt avhengig av alle de flotte frivillige som er med på scenen og i andre funksjoner. Vi ønsker dermed å ha en åpen dag hvor det er mulig å bli kjent med oss, stille spørsmål og få en følelse av hvem vi er. Dette er en fin mulighet for deg som er interessert i å være med, men ikke er helt sikker på hva du går til eller hva du eventuelt vil og kan bidra med.

Kom søndag 23. april på Rjukanhuset og bli kjent med oss da vel! 

Miljøfyrtårnsertifisering

Marispelet ved Rjukanfossen spiller 18.-22. juli i sommer. Sikre deg billetter i dag og bli med på et magisk eventyr på kanten av juvet!

Ta gjerne med deg familie og venner og legg ferien til Rjukan for her har vi mye spennende verdensarvhistorie, flotte turistattraksjoner og inngang til Hardangervidda nasjonalpark. Se VisitRjukan for flere detaljer om hva Rjukan og Tinn har å by på!

Ønsker du å være med som frivillig? Meld deg på via vårt skjema HER

Nysgjerrig på hvem som er med i årets oppsetning? Sjekk ut medvirkende

Eller hva med historien til spelet? Det kan du lese HER

09. mars 2023

Har du gått glipp av dette?

Vår fantastiske nye tribune!

Vår fantastiske nye tribune!

I 2020 påbegynte vi prosjektet ny tribune og i 2022 stod den endelig ferdig!
Vi er veldig fornøyde og stolte over tribunen vi har fått bygget og gleder oss til å fylle den i sommer

Vi har fått nye prosjektmidler

Vi har fått nye prosjektmidler

Vi er så glade for å ha fått nye prosjektmidler som kommer godt med i tiden fremover. I tillegg ønsker vi å takk våre fantastiske sponsorer!

Miljøfyrtårnsertifiserte for 3 nye år

Miljøfyrtårnsertifiserte for 3 nye år

Etter tre år som Miljøfyrtårnsertifiserte var det nå på tide å bli resertifiserte. Etter litt arbeid kan vi nå skilte med å være Miljøfyrtårnsertifiserte for tre nye år.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å trykke «Godta alle» gir du din tillatelse til dette. Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og annen teknologi, og hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger ved å klikke på lenken under.  Les mer