Vi har fått nye prosjektmidler

06. mai 2023

Vi har fått nye prosjektmidler og sponsorer

I januar kunne vi fortelle at vi hadde fått støtte av Bergesenstiftelsen og av Vestfold og Telemark fylkeskommune innen «formidling av kulturarv», nå kan vi informere om ytterligere prosjektmidler og sponsorer.

Kulturdirektoratet, innen kategorien historiske spel, har gitt oss prosjektmidler for året spel!

«Tilskuddsordningen er prosjektmidler som skal bidra til utvikling av nye spel og gi etablerte spel mulighet til kontinuitet og økt kvalitet. Spelaktiviteten skal inngå som et ledd i å styrke kulturaktiviteten og egenidentiteten i lokalsamfunnet. Spelaktiviteten skal inkludere og stimulere til bred deltakelse.» – Kulturdirektoratet

Det at vi igjen har klart å få tilskudd fra kulturdirektoratet viser til at Marispelet er verdt å bygge oppunder, holder en viss kunstnerisk kvalitet, og gir kulturaktivitet og egen identitet i lokalsamfunnet vårt. Vi skal jobbe videre frem for å opprettholde kvaliteten, fortsette med identitetsskaping og gjøre spelet til et godt sted å være med som frivillig. Disse midlene kommer blant annet til å gå til prøver med de frivillige nå på våren og videreutvikling av musikken til spelet. Det er spennende tider i møte! 

Takk for støtten kulturdirektoratet! 

Torsdag 20. april fikk vi besøk av Sparebankstiftelsen DNB som ønsket å overreke oss noen prosjektmidler.

Sparebankstiftelsen «støtter prosjekter som skaper engasjement, involverer frivillige og gir et positivt bidrag til barn og unge.» – ifølge deres hjemmesider.

Vi jobber konstant for engasjement og involvering av frivillige inn mot spelet, om det er på scenen, rundt eller andre oppgaver. I tillegg har vi et sterkt fokus på barn og unge, vi ønsker at Marispelet skal kunne være en plattform for læring, utvikling, livsmestring og muligheten for å bygge nye vennskap. Gjennom støtte fra Sparebankstiftelsen DNB er det mulig for oss å fortsette å tilby dette for barn, unge og voksne. Vi ser også på muligheten for om disse midlene kan brukes til å få bygget noen gjerder på enkelte steder av adkomstområdene for publikum, for å gjøre plassen vår mer tilgjengelig for flere. 

Takk for støtten Sparebankstiftelsen DNB!

 

I tillegg kan vi meddele at vi har fått midler fra Tinn kommune og Vestfold og Telemark fylkeskommune til årets spel. Dette er de eneste driftsmidlene vi får, så helt fantastisk at vi har fått disse midlene igjen! Det er flott at de ser viktigheten i arbeidet vi gjør for de lokale, og at vi er en stor kulturformidler i kommunen og fylket.

Takk til Tinn kommune og Vestfold og Telemark fylkeskommune!

I tillegg til midler vi søker på er vi lite uten alle de fantastiske sponsorene våre!

Årets sponsorer er så langt:

Hydro Energi

Tinn Sparebank

Gaustabanen

Hima seafood

Gaustatoppen Fjellhytter

Aider

Brødrene Alseth

Håkanes Maskin

Spar Atrå

Tinn Energi og Fiber

 

Vi har også en rekke gode samarbeidspartnere og firmaer vi fått støtte i form av tjeneste eller utstyr fra:

Rjukan Hotell

NIA Vemork

Espen Nilsen Transport

A til Å

TBU

Bilsenteret Notodden

VY

Akari

Visit Rjukan

 

Takk sponsorer og bidragsytere!

Når vi får alle disse tilskuddene og sponsorene lurer kanskje noen av dere på hva vi gjør med alle disse pengene, trenger vi virkelig penger fra så mange for å sette opp spelet?

Realiteten er at et spel av vår størrelse og kvalitet koster utrolig mye å sette opp. Hver minste støtte, prosjektmidler, spons og inntekt vi får inn er helt vesentlig for at vi skal kunne fortsette, og for å kunne videreutvikle oss.

Det er takket være prosjektmidler, direkte knyttet til enkelt prosjekter, at vi blant annet har fått lagd ny og sikrere inngang for publikum og bygd den nye tribunen vår. Vi hadde aldri hatt muligheten til å gjøre det uten prosjektmidlene og støtte fra sponsorer.

Det er takket være disse midlene av i får fortsette å formidle den fantastiske kulturarven vi har og være en bidragsyter til et rikere kulturliv i Tinn. Det er takket være midler, støtte, sponsorer og dere publikummere at vi får fortsette å fortelle historien om Mari. At vi får fortsette gjennom kunst å belyse en sterk kvinnestemme, kampen for likestilling, maktmisbruk, kjærlighet og så mye mer. Det er takket være disse midlene at vi får være et fristed for frivillige, et sted de kan utvikle seg, danne nye vennskap, utfolde seg og ha det gøy. Ja det er mye slit også, og de frivillige setter inn mange timers hardt arbeid for å virkeliggjøre dette, men de gjør det fordi det betyr noe for dem. Fordi vi har skapt et sted det er gøy å være frivillig, og vi ønsker så mange flere med. Det er plass til flere!

Det er også verdt å nevne at Marispelet ved Rjukanfossen er et ideelt AS, så skulle vi gå i et overskudd, må alt tilbake til spelet. Dette eventuelle overskuddet vil da kunne gi mulighet for videre utvikling, vedlikehold og ivaretakelse av alle frivillige.

Med det ønsker vi å takke alle som gjøre det mulig for oss å sette opp
dette vakre spelet i helt utrolige omgivelser gang på gang!

Miljøfyrtårnsertifisering

Marispelet ved Rjukanfossen spiller 18.-22. juli i sommer. Sikre deg billetter i dag og bli med på et magisk eventyr på kanten av juvet!

Ta gjerne med deg familie og venner og legg ferien til Rjukan for her har vi mye spennende verdensarvhistorie, flotte turistattraksjoner og inngang til Hardangervidda nasjonalpark. Se VisitRjukan for flere detaljer om hva Rjukan og Tinn har å by på!

Ønsker du å være med som frivillig? Meld deg på via vårt skjema HER

Nysgjerrig på hvem som er med i årets oppsetning? Sjekk ut medvirkende

Eller hva med historien til spelet? Det kan du lese HER

06. mai 2023

Har du gått glipp av dette?

Rjukanfossen slippes to forestillinger!

Rjukanfossen slippes to forestillinger!

Takk til Hydro Energi Det er en glede å kunngjøre at det blir slipp av Rjukanfossen på forestillingene fredag 19. juli og siste forestilling lørdag 20. juli, altså kl. 21.30 forestillingene våre! 🌊...

Takk til Sparebankstiftelsen DNB for støtte

Takk til Sparebankstiftelsen DNB for støtte

Tusen takk Sparebankstiftelsen DNB for støtte igjen! Sparebankstiftelsen DNB har i år tildelt Marispelet ved Rjukanfossen 300 000,- for kurs og kompetanseheving, som sikrer barn og unges tilgang til...

Årets nye tilskudd til castingen

Årets nye tilskudd til castingen

Nye tilskudd til årets cast Det er virkelig en sann glede å kunne introdusere alle de nye tilskudden til årets casting! I år har vi med oss hele fire nye personer inn i de større rollene på scenen....

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å trykke «Godta alle» gir du din tillatelse til dette. Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og annen teknologi, og hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger ved å klikke på lenken under.  Les mer